Kontakt Raumarock

Lone Remmem Grøvdal
Administrasjon / marked 
Mette Furu
Backstage manager 
Dag Inge Landbakk
Daglig leder / festivalsjef / booking 
Trine Schei
Festivalkontor / Akkreditering / Frivillige 
Maria Rokstad Haugen
PR-ansvarlig 
Tom Samuelsen
Sponsorer 
Vegar Mordal
Stagemanager 
Sigurd Brevik
Styreleder 
Anders Sæbø
Teknisk / Scener / Område 
Karsten Folstad
Vakthold / sikkerhet 

Chat via Facebook

Musikk på dugnad

Les om hva vår mangeårige frivillig, Walter Rovick, tenker om kombinasjonen av dugnad og festival. Han har ikke betalt en krone for å oppleve RaumaRock, men det er heller ikke det som er driven.

– Hvor mange år har du vært frivillig?

– Dette har jeg tenkt på, og det eneste jeg vet er at jeg ikke var med første året, på Troa, og så har jeg mista en eller to festivaler på grunn av ferie. Jeg har aldri vært registrert da, før i år.


– Hva har du gjort?
– Jeg har gjort alt – opprigg, nedrigg, backstage, hasteoppdrag langt inn i konsertene, snekring backstage. Og Pub Raumarock. Bygde opp den puben sammen med mange andre.


– Hvorfor har du vært frivillig så ofte?
– Fordi jeg er over gjennomsnittet musikkinteressert. Jeg er faktisk så gammeldags at jeg spiller vinyl fortsatt. Og så er det veldig viktig at man har en musikkfestival her på stedet, spesielt når man ser hvordan det går med andre musikkfestivaler rundt omkring. Dessuten er det viktig at folk lærer seg dugnadsånd. Rauma er ett godt eksempel på at dugnaden lever. Selv har jeg holdt på siden 1980 med dugnad. Det er viktig å ikke kjøpe seg ut av alt. Hele poenget med dugnadsarbeid er jo å få ned egenbetalingen. Og i dette tilfellet får du jo en billett til Raumarock som premie. Det er jo gull verdt.


– Hva vil du si er det beste med å være frivillig?
– Samholdet. Det er fantastisk. Det at en lykkes med det en gjør. Her har jeg et godt eksempel, hvor Raumarock er unike. Når det gjelder sjauing, eller tømming av biler, har RR et godt rykte.

– Og da Status Quo var her, så jobbet jeg backstage. Jeg hadde egentlig fri, men på grunn av et forfall, så meldte jeg meg. Francis Rossi, (vokalisten i Status Quo, jour. Anm.) gikk av scena etter ekstranummeret deres, og sa: good crowd. Han var positivt overrasket over publikum, og manageren deres var fornøyd med jobben som var gjort av crewet. Da er frivillige en liten brikke i noe som blir lagt merke til. Og det er stort, for de er faktisk verdensartister.


– Og hva er ditt beste festivalminne?
– Den er enkel. Med forbehold om rett årstall, tror det var i 2008, så var Seigmen eller Madrugada siste nummer. Det var ikke en kjeft som gikk derfra, selv om det var sprutregn. I etterkant var det nach på Skomakern, og det hang klær til tørk overalt. Skikkelig tropisk regn.


Walter har ett tankekors når det gjelder alle som er på konsert. Han ser en tendens i at det er viktigere for folk å dokumentere konserter på sosiale medier enn å faktisk se på artistene, og gi de tilbakemelding og vise tilstedeværelse.
Vil du være frivillig, kan du enten hjelpe til med rigg/nedrigg, i miljøgruppa, innslipp eller i baren. 8-10 timer vil gi deg dagspass. 16-20 timer vil gi deg festivalpass. Du får oppleve festivalen gratis, kanskje skaffer du deg nye bekjentskaper, og ikke minst er det frivilligfest på søndag kveld. Mat og drikke følger med på kjøpet, samt god stemning.

Vi trenger spesielt hjelp lørdag kveld i baren, innslipp og salg.

Meld deg som frivillig HER!

Se flere nyheter