Kontakt Raumarock

Lone Remmem Grøvdal
Administrasjon / marked 
Mette Furu
Backstage manager 
Dag Inge Landbakk
Daglig leder / festivalsjef / booking 
Trine Schei
Festivalkontor / Akkreditering / Frivillige 
Maria Rokstad Haugen
PR-ansvarlig 
Tom Samuelsen
Sponsorer 
Vegar Mordal
Stagemanager 
Sigurd Brevik
Styreleder 
Anders Sæbø
Teknisk / Scener / Område 
Karsten Folstad
Vakthold / sikkerhet 

Chat via Facebook

Foto: iStock

Røffe riff og tøffe topper

Unike festivalopplevelser i Rauma

Har du lyst til å kombinere festival med en fjelltur? I Norges tindehovedstad, Åndalsnes, har du mange muligheter og spektakulære Romsdalseggen et godt alternativ. Turen har flere rutealternativer og dersom man ønsker guidet tur er også dette en mulighet.

Turen over Romsdalseggen er en unik fjelltur som gir deg utsikt over fjell, fjord, tinder og fosser på alle kanter. Vi nordmenn elsker å gå tur i fjellet og noen fjellturer er mer populære enn andre. Dette er en luftig tur med panoramautsikt over noen av Vestlandets flotteste fjell, og man finner den også på listen til Den Norske Turistforening over de mest populære fjellturene i Norge.

NORGES VAKRESTE FJELLVERDEN: Romsdalseggen har en utsikt som kan ta pusten fra den mest erfarne fjellvandrer. Foto: iStock

Turbeskrivelse

Turen over spektakulære Romsdalseggen går 10,3 km over en fjellrygg i Rauma kommune i Møre og Romsdal. Terrenget er svært variert, fra vei og sti til mer kupert fjellterreng og luftige partier. De fleste velger å starte i Vengedalen og gjennom sommersesongen er det satt opp shuttlebuss fra Åndalsnes sentrum. Turen er mest populær mellom juni-september, men dersom været tillater, kan man gjerne også gå i oktober – kanskje er du heldig og får fjellet helt for deg selv.

Turen kategoriseres som krevende og det bør beregnes 7-8 timer for å komme seg tilbake til Åndalsnes sentrum. Eggens høyeste punkt er Blånebba på 1320 m.o.h. – men dette kan også sløyfes, dersom man vil gjøre turen kortere. Når man kommer opp på eggen, venter en spektakulær utsikt med Kongen, Dronninga og Store Trolltind blant toppene. Gjennom 8 km kan man nyte synet av Romsdalsfjella og elven Rauma som slynger seg frem og ved fint vær kan man se helt til Molde og videre ut til havet.

Nedstigningen går fra byfjellet Aksla, nedover Romsdalstrappa og forbi utkikkspunktet, Rampestreken. Turen, som er på en 8. plass i Den norske turistforenings rangering av Norges mest populære turer, kan også gås motsatt vei, med start i Åndalsnes sentrum.

ROMSDALSEGGEN: Turen byr på luftige partier, men med en fantastisk utsikt.

Toppen av eggen

Den 10 km lange turen over Romsdalseggen går 1329 meter over havet på det høyeste. Turen oppå selve eggen er på drøyt 8 km og turen har flere rutealternativer og kan derfor tilpasses ulike vanskelighetsgrader. Særpreget ved Romsdalseggen er at turen byr på majestetisk utsikt og minneverdige opplevelser hele veien.

ELDORADO: Turen over Romsdalseggen er en flott naturopplevelse som sitter lenge i minnet. Ta deg til til å nyte den spektakulære utsikten på vei mot Nesaksla. Foto: iStock

Spektakulær fjelltur

Reiselivssjef i Rauma, Hilde Gråberg Bakke, forteller at det spektakulære med Romsdalseggen er at man i hele åtte kilometer går på toppen av en egg med en fantastisk utsikt. Alle rutene starter i Vengedalen og går hele veien mot solen, fjorden og havet og ender opp i Åndalsnes sentrum. Dersom man ønsker, kan man selvfølgelig også gå motsatt vei, med start i Åndalsnes.

TID FOR RAMPESTREKER: Stålrampen på utkikkspunktet Rampestreken på 537 m.o.h. gir gode muligheter for akrobatikk for de modigste. Punktet er en del av den siste etappen av turen over Romsdalseggen og ligger i nedstigningen mot Åndalsnes sentrum. Foto: iStock