Kontakt Raumarock

Lone Remmem Grøvdal
Administrasjon / marked 
Mette Furu
Backstage manager 
Dag Inge Landbakk
Daglig leder / festivalsjef / booking 
Trine Schei
Festivalkontor / Akkreditering / Frivillige 
Maria Rokstad Haugen
PR-ansvarlig 
Tom Samuelsen
Sponsorer 
Vegar Mordal
Stagemanager 
Sigurd Brevik
Styreleder 
Anders Sæbø
Teknisk / Scener / Område 
Karsten Folstad
Vakthold / sikkerhet 

Chat via Facebook

Luftige opplevelser på Via Ferrata:

Gå Romsdalsstigen i Åndalsnes

Tar man turen til Åndalsnes for å oppleve RaumaRock, er det også mulighet for å oppleve kribling i magen andre steder enn foran scenen. I 2017 åpnet Romsdalsstigen Via Ferrata på Åndalsnes som gir deg luft under føttene og bak ryggen, loddrette fjellvegger og god utsikt over hele Romsdalen. Turen oppi veggen er en opplevelse både for dem som aldri har opplevd lignende før, samtidig som det er en utfordring også for dem med litt mer erfaring.

Via Ferrata er i vinden og det åpnes stadig flere rundt om i landet. Via Ferrata er italiensk og betyr «jernvei» og innebærer tilrettelagte klatreløyper med faste sikringer av stålwire, stiger, broer og bøyler boret inn i fjellsiden. Dette benyttes for å klatre på en mest mulig sikker og trygg måte, uten at man trenger å ha betydelig klatreerfaring. Man følger en fast klatresti og har du god form og motorikk er du allerede godt forberedt til en vertikal utfordring.

UNIK UTSIKT: Uansett rute man velger å klatre er utsikten helt magisk.

Tilpass etter ferdighet

Via Ferrata-ruten på Åndalsnes har to ruter – introveggen og Vestveggen. Introveggen er for de som er nye i klatresporten og har liten eller ingen erfaring med å klatre i fjellet. Denne ruta passer også godt for dem som ønsker seg en litt enklere og mindre eksponert rute.

For å få prøve seg på Via Ferrata, må man være 12 år eller eldre, mens dersom man skal klatre Vestveggen må man være over 16 år eller eldre. Vestveggen er noe mer eksponert og man må blant annet ta seg over en wirebro. Begge rutene lar deg kjenne på både adrenalinkick og mestringsfølelse og det er i tillegg enestående fotomuligheter og fantastisk utsikt over de mektige Romsdalsfjella. Nødvendig sikringsutstyr kan leies hos Tindesenteret i Åndalsnes sentrum og utstyret krever at turdeltakeren må veie mellom 40-120 kg. Vektkravet gjelder uansett hvilken av rutene du ønsker å klatre.

RASTEPLASS I HØYDEN: På treplankene har man mulighet til å ta seg en pust i bakken eller en matbit, mens man nyter utsikten av Romsdalsfjella.

Introveggen

Romsdalsstigen Introveggen er en rute som krever lite forkunnskaper om klatring og som passer de fleste. Turen tar mellom 3-4 timer og er en fin tur for dem som ønsker å prøve Via Ferrata-klatring for aller første gang. Introveggen er gradert til vanskelighetsgrad B på den internasjonale Via Ferrata-skalaen og man kommer langt med normal fysisk form. Både underveis på turen, men også når man er kommet til toppen på Nesaksla, har man en fantastisk utsikt som belønning for innsatsen.


Norges «argaste» rute

Romsdalsstigen Vestveggen er en lengre og mer utfordrende Via Ferrata-rute til toppen av Nesaksla og passer dem som søker spenning og er i over gjennomsnittet god form. Her må man krysse flere luftige partier og fritthengende broer gjennom løypa. Turen på mellom 5-6 timer er fysisk svært krevende og passer for erfarne klatrere som mestrer ferdsel i bratt terreng. Ruten er gradert til vanskelighetsgrad D på den internasjonal Via Ferrata-skalaen og aldersgrensen for Vestveggen er derfor satt til 16 år.

Det anbefales at man går med erfaren guide, men man kan også leie utstyr på Tindesenteret og gå turen selv.

VERTIKAL LEKEPLASS: Særdeles luftig klatring på den bratteste varianten, Vestveggen. 

Utsikt over Romsdalen

Uansett hvilken rute man velger i Romsdalsstigen, får man en luftig opplevelse og en fantastisk utsikt utover naturen i Romsdalen. Kjente fjelltopper som blant annet Romsdalshorn, Trolltindene, Vengetindene og Bispen er et spektakulært skue og godt synlig fra fjellsiden. Turen fra toppen går ned den tilrettelagte løypa Romsdalstrappa og utkikkspunktet Rampestreken på 537 m.o.h.


Utstyrsliste

Når man skal legge ut på tur i Romsdalsstigen Via Ferrata, trenger man grunnleggende sikringsutstyr – hjelm, klatresele og sikringsline (slynge med falldemper). Dette kan leies på Norsk Tindesenter på Åndalsnes. I tillegg anbefales det å ha med:

  • Dagstursekk med mat og drikke
  • Turbukse, vindjakke, lue og buff
  • Gummierte tynne hansker
  • Solide/stive fjellsko
  • Kamera (viktig med stopper/reim)
  • Regnklær eller solbriller og solkrem – se an været!

Som nevnt anbefales det å gå sammen med en erfaren guide, men det er også mulig å låne utstyr og gå selv. Alt utstyr kan leies på Tindesenteret, hvor de også har gummierte hansker til salgs. Ønsker man guide til turen, kan dette også ordnes på samme sted.
• For mer informasjon, klikk her.
• Er du klar for å legge ut på tur, kan du bestille utstyr her.